Musikknyheter oppfatter jo en rekke ulike emner. Det kan enten være nyheter om artister, band eller DJ-er, men det kan jo også bare omfatte musikken som blir produsert av disse folkene. Så hva som regnes som musikknyheter er jo ganske relativt. Heldigvis er det ingen som kan bestemme over deg og hva du velger å regne som musikknyheter.

Hvor finner jeg musikknyheter?

Du finner musikknyheter på alle aviser som fokuserer på musikk, men også i en rekke nasjonale og internasjonale aviser. Hvis du ser på regionale eller lokale aviser vil disse som oftest omtale lokale artister (med mindre en utrolig stor internasjonal artister besøker stedet). Så hvor du skal finne musikknyheter kommer jo an på hva slags musikk du liker. Det er for eksempel veldig lett å finne musikknyheter om internasjonale artister på engelskspråklige nettsider.

Hvis du har en forkjærlighet for norske musikere er det nok NRK du må følge med på, ettersom de har en tendens til å promotere mange spennende norske artister. De vil også gi deg det nyeste innenfor populærmusikk verden rundt.

Hva slags musikknyheter finnes?

Det er ulike måter mennesker nyter musikk på, så derfor finnes også ulike nyheter innenfor musikk. Noen er veldig glad i musikkvideoer, så derfor er det naturlig å følge med på favorittartisten sine på nettsider sånn som YouTube eller Vimeo for å få det nyeste rett inn.

Hvis du er glad i å lese anmeldelser av plater før de har blitt sluppet er det jo naturlig å sjekke ut nasjonale eller lokale aviser. Dette kan du faktisk også finne videoer av på nett. Det finnes også dedikerte podcaster til å anmelde ulike typer musikk.

Hvis du er opptatt av å følge livet til en artist så er det ofte sosiale medier eller kjendismedia du bør følge med i. Dette har ikke nødvendigvis mye med musikknyheter å gjøre, men det kan gi deg god kontekst til å skjønne hva sangene til denne artisten handler om.

Noe som også er ganske spennende er å finne ut når moderne artister lager covere av gamle sanger. Det er ikke alltid man vet at det er en cover og det fører ofte til at man oppdager gamle band man liker. Det samme gjelder for når artister velger å sample ulike gamle sanger. Sjekk det ut!

Er musikknyheter viktig?

Selvsagt er musikknyheter viktig! Det å synge er sunt og det å høre på musikk kan hjelpe deg å få uttrykke dine følelser. Derfor kan det absolutt være viktig å følge med på musikknyheter, kanskje spesielt de seneste låtene. Musikk er også noe som skaper minner, så du bør absolutt prøve å følge med i samtiden på de nyeste sangene.

Når du blir eldre vil du se tilbake på musikken du hørte på når du var yngre med nostalgi i øynene dine. Du har vel kanskje prøvd å snakke med foreldrene dine eller besteforeldrene dine om musikken de likte når de var yngre? Da vet du akkurat hvor stort det er å få med seg det nyeste inne musikk.

Vi håper uansett at du kan finne musikknyheter som passer for deg!